Iris Stomp

Mijn naakte gedachten en emoties

Ik heb mijn naakte lichaam laten vastleggen in een fotoboek. Ik wil dit met de rest van de wereld delen. Deze afbeeldingen gecombineerd met mijn geschreven gedachten en emoties worden gepresenteerd in de hoop dat iedereen zich, ondanks beperkingen of uitdagingen liefdevol gewaar mag zijn van zijn of haar lichaam.

Al van oudsher is men bezig geweest zichzelf te vereeuwigen. Wat de reden ook mag zijn, het laat mij zien dat men zich er duidelijk van bewust is, hoe vergankelijk het lichaam is. Dit is ook één van de redenen waarom ik mijn lichaam op deze moderne manier vastleg. Toen in november 2013 mijn vijftigste verjaardag dichterbij kwam, realiseerde ik mij hoeveel ik veranderd was in de jaren daarvoor. Geestelijke en fysieke transformaties die mij ineens volwassen maakten. Ik was geestelijk nog een kind terwijl mijn lichaam in de overgang was gekomen. Ik besefte dat mijn lichaam wel met de tijd is meegegaan. En dat mijn lichaam nog ouder zal worden mits het leven dit toelaat . Nog een reden is dat ik in mijn werk als masseuse, altijd te maken heb met lichamen van anderen. Men geeft zich aan mij bloot. Waarom ik dan ook niet aan hen. Het lichaam is voor mij de symboliek van de natuur. Ik realiseerde mij dat ik dankbaar ben omdat ik door mijn lichaam hard heb kunnen werken en in mijn levensonderhoud heb kunnen voorzien. Ik erken mijn lichaam en wil het eren.
 
Ik deel dit met anderen in de hoop een voorbeeld te zijn van liefdevol bewust in hun eigen lichaam en leven te staan. Ongeacht in welke vorm of in welke hoedanigheid.
 
 
 
 
Geloven in de onzichtbaarheid.
Geloven in iets wat ik voel en wat ik weet.
Geloven dat het goed is op elk moment.
Geloven dat het alle namen draagt.
Geloven dat het elke vorm aanneemt.
Geloven dat het eenzaam is.
Geloven dat anders zijn gewoon is.
 
Gedachten en emoties golven door mijn leven. Alsof ze mijn grootste vrienden zijn. Ik speel met ze en we hebben geen geheimen voor elkaar. Ik ben naakt.
 
Zo ben ik geboren.
 
Inzicht
Liefde
Respect
Erkenning

Bestel voor jezelf of om cadeau te doen